• Изчерпано
Мраморен прах Easy3Dflex Powertex
Stone Art прах Каменен ефект

Течна кафява патина Бистер Powertex 100 мл

13,99 лв.
Без ДДС
Powertex
Изчерпано

Течна кафява патина Бистер Powertex  е патина на водна основа за специални ефекти в  картини или върху  глинени скулптури направени с Easy 3D flex.

Количество
Бърза поръчка

Бърза поръчка

Течна кафява патина Бистер Powertex 100 мл

Изпратете заявка за закупуване на този продукт. Ще ви се обадим скоро.

Зарежда се ...

Принтирай
  • Безплатна доставка
    Безплатна доставка

    за покупки на стойност над 150 лева

  • Подарък изненада
    Подарък изненада

    при поръчка над 100 лева.

Течна кафява патина Бистер Powertex  е патина на водна основа за специални ефекти в  картини или върху  глинени скулптури направени с Easy 3D flex.

Контрастът е по-очевиден при Powertex с по-светъл цвят като Ivory, отколкото при Powertex Bronze или Black.

Течна кафява патина Бистер Powertex  не е водоустойчива и винаги трябва да се запечатва с Easy Varnish .

Пигментите са много силни. Препоръчваме да носите ръкавици или да използвате крем за ръце, за да защитите ръцете си (ще се отмие по-лесно).

Как да създадете специални ефекти в картини с Powertex и Течна кафява патина Бистер Powertex ?


Използвайте палетен нож, шпатула или ръката си, за да разстелете слой Powertex Ivory или White върху канава или основа от стиропор, където искате да създадете ефекта на напукване.

Не нанасяйте равномерен слой, а създайте разлика в дебелината: колкото по-дебел е слоят, толкова по-големи ще бъдат пукнатините.

Оставете това да изсъхне на въздух или използвайте сешоар, като започнете от най-дебелия слой, но не се доближавайте до проекта си или рискувате да издухате Powertex. Когато горният слой се набръчка или изглежда матов, значи че е достатъчно сух, за да напръскате малко Течна кафява патина Бистер Powertex  върху него.

Красиви ефекти могат да бъдат създадени чрез пръскане на няколко цвята.
Внимателно изсушете със сешоар, докато се появят пукнатини.


Течна кафява патина Бистер Powertex  може да се използва и за създаване на античен ефект върху тебеширена или акрилна боя. Просто напръскайте, леко туширайте при необходимост и оставете да изсъхне. След това с мокра гъбичка премахнете излишното , там където е необходимо.
За подчертаване може да се нанася и с четка. Напръскайте малко количество върху парче фолио, потопете четката и нанесете, където е необходимо.

Powertex