Как да използвате Stone Art: самосъхнеща глина и текстури върху платно

https://hobbyeria.com/img/cms/art ston.jpg

Как да си направим самосъхнеща глина?

Изсипете равни количества Универсален медиум Powertex , за предпочитане е да не е прозрачен и Stone Art в съд и разбъркайте . Омесете добре и продължете да добавяте прах, докато получите плътност, подобна на тестото за хляб. Продължете да месите докато спре да лепне по пръстите, но все още е гладка и гъвкава. Така получената  глина за моделиране изсъхва на въздух.

Тази глина трябва да се използва в рамките на 1,5 часа, ако е изложена на въздух. Може да се съхранява известно време, ако се постави в херметически затворен контейнер или плътно увита във фолио за съхранение.

https://hobbyeria.com/img/cms/2.jpg

Как се прави напукана глина с цветни пигменти: https://hobbyeria.com/img/cms/3.jpg

Направете глина, както е описано по-горе. Разстелете глинената топка до дебелина 2 см. Поръсете различни цветни пигменти отгоре и втрийте в глината (направете това от двете страни). Вземете бутилка или точилка и разточете.


  https://hobbyeria.com/img/cms/4.jpg

Ще видите как се появяват пукнатини. Разточвайте винаги от средата навън с равномерен натиск. Украсете предмета си с тази глина или накъсайте парчета от нея и ги включете в картината си. Използвайте Powertex като лепило. 

 

 

Ефект на полиране:

https://hobbyeria.com/img/cms/6.jpg

Нанесете Универсален медиум  Powertex Grey върху вашата статуя, поръсете Stone Art върху нея и използвайте пръстите си , за да я изтъркате. Отново нанесете Powertex върху зоните, където искате да приложите повече Stone Art. Продължавайте да полирате и повтаряйте това, докато постигнете желания гланц. Колкото повече правите това, толкова по-тъмни са полираните парчета.

Моля, имайте предвид, че ако вашите проекти са предназначени за навън, пудрата няма да остане. Добавете малко бял цветен пигмент към каменното изкуство. При нанасяне на лак ще запази белия ефект. Оставете вашето произведение на изкуството да изсъхне отвътре поне 3 седмици, преди да го лакирате.

Коментари (0)

Няма коментари вмомента

Нов коментар